با توجه به این نکته که حدود 80 درصد از اطلاعات به دست آمده از محیط زندگی شهری دارای بعد جغرافیایی است، بنابراینGIS یکی از مهمترین بخش های صنعت فناوری اطلاعات در حوزه شهری می باشد. به دلیل ماهیت کامپیوتری سیستم اطلاعات جغرافیایی می توان حجم اطلاعات بسیار زیادی را در مورد یک نقطه و یا منطقه خاص هم زمان و به صورت یکپارچه ذخیره کرده و در تحلیلها از آن استفاده نمود .
امروزه توسعه شهرها را که از جنبه های مختلف برای ادامه حیات و فعالیت انسان ضروری است نمی توان محدود ساخت، از طرفی به دلیل تنوع و پیچیدگی مجموعه های متفاوت سیستم ها که امروزه با آن مواجه هستیم، لزوم توجه به فنآوری های روز برای شناسایی و تجزیه و تحلیل این اطلاعات ضروری بنظر می رسد، براساس همین نیاز، کاربرد GIS در شهرداری ها گسترش یافته است.
با کاربرد GISمی توان ضمن بالا بردن سرعت و سهولت مطالعات شهری مانند سیر تحول شهر، عمران و توسعه پیشنهادی مورد نظر و مدلسازی توسعه آتی را برای برنامه ریزی شهری آنالیز نمود وجای هیچ شکی نیست که در قرن حاضر، طراحی و برنامه ریزی شهری در شهرداری ها بدون استفاده از این ابزار قدمی بر نخواهد داشت .
پایگاه اطلاعات مکانی شهرداری یزد با 203 لایه اطلاعاتی مکانی و توصیفی همه روزه توسط راهبران مستقر در مناطق شهرداری یزد در حال بهروزرسانی میباشد.
منبع: سازمان فاوا شهرداری یزد